Pres udgifterne helt i bund

Det er typisk normalt at budgettere ens udgifter, ud fra den månedlige indkomst man modtager. Disse penge kan både komme igennem arbejde, eller hvis man er modtager af en bestemt offentlig ydelse. For at alle pengene ikke skal forsvinde på én gang, så er det en god ide at lægge en plan for hvordan de bruges. Dette gør man typisk ved at lægge et budget. Det skal gerne være gennemtænkt, og man skal have taget højde for så mange udgifter som muligt. Nogle er dog helt umulige at spå, og derfor er det naturligt at alt ikke regnes med. Man kan eksempelvis ikke vide, hvornår ens bil bryder sammen, og man får brug for at betale penge til værkstedet. Udgifter som disse kan man både finansiere ved at have en forholdsvis stor opsparing, eller ved at tage et mindre lån på nettet.

Vil man gerne have flere penge at gøre godt med i løbet af måneden, så er det nødvendigt at kigge på hvordan man kan mindske eller helt eliminere nogle af ens udgifter. Her skal man selvfølgelig ikke kigge på de faste udgifter, som man ikke rigtig kan slippe uden om. Det tæller bl.a. udgifter til el, vand og varme, samt den månedlige husleje man betaler. Et sted man kan starte, er at kigge på ens madbudget. Hvor mange penge bruger man reelt på fødevarer om måneden? Hvis man vælger konsekvent at handle på tilbud, og finde flere af ens dagligvarer i discountbutikkerne, så er der rigtig mange penge at spare. Man kan også tage et blik på nogle af ens mange abonnementsordninger, som der betales til hvert måned eller kvartal. Bredbånd er et eksempel på en af disse udgifter. Mange husholdninger betaler hver måned flere hundrede kroner i bredbånd, for at få adgang til internet og tv. Det er noget man skal have, og derfor kigger man måske ikke så meget på, om der er kommet billigere alternativer på markedet. Det giver dog rigtig god mening at gøre dette. Der kan være mange penge at spare, hvis man sammenligner de forskellige bredbåndsløsninger med hinanden. På billigste-bredbånd er det muligt at gøre netop dette.

Hvis du gennemgår dit budget fra ende af, vil du formentlig se at der er mange områder, hvor du kan spare penge. I det store hele kan det løbe op i mange tusinde kroner, som man kan bruge på ting som giver mere glæde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *