Bøger i fritiden og med på ferien

Der findes snart så mange medier for underholdning, at det kan være svært at vælge hvad man ønsker at lave. Efter en lang dag er det typisk også en begrænset mængde overskud man har, og derfor kan man ofte blive fristet til hurtigt at tænde for fjernsynet, og smide fødderne op på bordet. Det er også rart bare at kunne lukke øjnene og slappe af, og måske få en lille lur med baggrundsstøjen fra Tv’et. Midt i den store teknologiske udvikling, som har muliggjort at vi kan underholdes på mange flere måder blot ved at kigge på en skærm, har vi desværre også glemt hvor rart det kan være at sidde med en god bog.

For nogle årtier var det langt mere udbredt at sætte sig til at læse en god bog, frem for de andre muligheder for underholdning. Computerne kunne ikke specielt meget, og det var meget begrænset hvad der blev sendt i Tv. Men vi må ikke glemme hvor rart det var at sidde og læse en bog. Faktisk er der mange fordele ved at læse bøger, frem for bare at slå hjernen fra. Ikke nok med at man kan blive optaget af en spændende roman eller interessant faktabog, så kan bøger også være meget lærerige. De er kilder til gode tekster, som får en til at reflektere over en selv og omverdenen. Bøger som beskæftiger sig med et specifikt emne – fx Anden Verdenskrig, videnskab og romantik, kan også lære læseren meget.

Et punkt hvor man kan sige den teknologiske udvikling dog har været en fordel for bogverdenen, er introduktionen af e-bøger på tablets o.lign. Er du ikke så meget for de store tykke bøger som fylder en masse, kan du passende investere i en e-bogs tablet. De er også oplagte at have med på ferien, hvor det ofte er begrænset med plads i kufferten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *