Moccapigen.dk header image 2

Sådan blir’ jeg i godt humør

søndag d. 24. juni 2012 kl. 13:59 · ·

Da jeg vågnede her til morgen, kunne jeg mærke, at søndag måske ville blive lang og sej at komme igennem, hvis ikke jeg tog mig gevaldigt sammen. Så det gjorde jeg. Satte mig til at spekulere på, hvad der altid kan gør mig glad. Altid.

Westlife’s CD Allow us to be Frank kan til enhver tid få mig til at bryde ud i sang og højt humør og mangen en gang har jeg benyttet mig af muligheden for at tvinge det gode humør frem, ved at sætte en skive i gang. Det er da nemt og billigt og det virker.

Noget andet er, at tale med mennesker, som jeg føler mig på bølgelængde med. Generelt dét, at føle sig hørt og forstået, er vist noget mange sætter stor pris på og det gør jeg naturligvis også, men det er ikke noget jeg bevidst bruger, for at komme i decideret bedre humør. Jeg bliver det bare. Bliver rigtig godt tilpas i hele kroppen, når samtalen flyder let og ubesværet og samhørigheden kan mærkes. Det omvendte behøver vist ikke at beskrives.

Hvad jeg dog brugte i dag, udover også at skrive med et dejligt menneske, skal måske vise sig at blive noget af det mest enkle … men jeg har en DVD med ikke mindre end cirka 3 timers hjertelig latter, livsklogskab og kærlighed til mennesker, i form af livsstykket Ellen Bentzen. Magen til smittende glæde, skal man lede meget længe efter.

Hun formår i dén grad at være sig selv og blæse højt og flot på, hvad andre mennesker måtte mene. Som hun får sagt i et interview, så forventes det ofte, at gamle mennesker skal sidde i et hjørne og nikke og tale på bestemte måder og endelig ikke pjatte alt for meget, men det blæser hun på. Hun griner og pjatter og fjoller ligeså tosset hun vil, for det er sådan hun er som menneske. Også som 98-99-100 årig.

Det holder mig i live, siger hun. Sådan!, siger jeg, og ved du hvad – hun er et smukt forbillede at have. Hun er mit forbillede.

Og sådan tryllede en dødssyg søndag morgen sig om til at blive en herlig søndag eftermiddag med godt humør og lysten til at kramme det meste af verden og lave flæskesteg. Det er sgu et helt i orden bytte :-)

Har du noget på hjerte? ↓