Moccapigen.dk header image 2

Drømmedage

søndag d. 15. april 2007 kl. 12:42 · · 22 kommentarer

Idag har jeg masser af tid til at lave alt og intet og jeg benytter mig af det. Mest af alt, laver jeg nok intet. Jeg sidder stille og følger en smule op på det emne, som har været et gennemgående tema de sidste par dage her i hjemmet.

Fremtidsdrømmene…

Ikke fordi vi skal realisere nogle af dem lige nu og her, men fordi vi gerne vil indkredse os lidt mere og prøve at finde et fælles fodslaw og det er slet ikke så svært igen.

Vi taler om hus, have, beliggenhed, arbejdet ved et sådant og børnene, som ikke skal være med i samtalen. Det er alt alt for tidligt endnu, men vi drømmer. Om igen… JEG drømmer og han holder mig nede på et realistisk plan!

Jeg er virkelig en langt større drømmer end han er og jeg bladrer glad og lystigt boligsiderne igennem på nettet, kigger på priser og størrelsesorden og bang!, så finder jeg naturligvis også et hus, som er ganske få point fra at have topkarakter i min drømmebog – i første omgang – og der ville være pænt råd til det, hvis nu altså…

Det ligger her i byen, ikke langt fra min fars bolig faktisk, og så ligner det et mindre slot og bærer tilmed det yndige navn Villa Rose.

Dét hus er lige mig… hvis altså bare det har en have, men det har det ikke. Istedet er dét, som skulle have været græs, træer og blomster, en gård fyldt med brosten og en vældig udsigt til de andre naboers privatliv og det hører ikke lige med til de forestillinger, jeg har gjort mig om en fælles fremtidig bolig.

Beliggenheden er heller ikke én af de bedste, for den store rundkørsel ligger næsten lige udenfor huset og vi har en drøm om at være lidt mere uforstyrrede og private og derfor bliver Villa Rose altså et hus, jeg blot vil nøjes med at drømme om.

På den måde kan det så føde nye spirende drømme med sig og imens kan jeg sidde og sippe af min kaffekop på en højhellig søndag, hvor jeg mest af alt laver intet…

22 kommentarer ↓

 • Frederikke

  h, hvor jeg kender de drømme.
  Vi er jo også i fuld gang, men priserne er ganske vist meget anderledes her på Sjælland. Suk.

 • Anita

  Frederikke – jeg ville sikkert aldrig få mig et hus, hvis jeg boede på Sjælland. Pengene ville vist ikke være til det, så jeg føler sgu med Jer, men jeg håber af hele mit hjerte, at I finder Jeres lille smørhul før eller siden. I vil ha’ S godt af det, er jeg ret sikker på :)

 • Deborah

  Det er FEDT at drømme. Noget jeg har lært af mine mange år som huskigger er, at noget må der som regel gåes på kompromis med. Så er det bare, hvad man helst vil undvære/skære ned på whatever. Ikke let, men hold op nogen priser I har derovre fremfor her :o

 • tine

  Ak ja, drømme skal vi have …
  Vi har huset men der er altid lige noget man gerne vil anderledes og der kommer drømmene ind. På onsdag
  kommer der 2 mand og høvler vores gulve og lakerer dem fint bagefter. Se!det er noget som jeg har drømt om længe. Fortsat god søndag, nu vil jeg køre på arbejde:-)

 • tine

  Aj, må lige sige at Villa Rose ser dejlig ud. Samme antal kvm her hvor jeg bor på Midtsjælland ville koste det dobbelte og nødvendigvis IKKE være i samme pæne stand ..

 • Anita

  Vi sidder lige herhjemme og taler om den prisforskel der ligger på husene her kontra på Sjælland og der kommer så næste lille finesse, for lønnen her er slet ikke nær så høj, som den fx. er andre steder i landet og ofte følges tingene jo ad :)

  Tine – man kan sagtens finde huse her, som koster meget mere end Villa Rose (som er et fund til de penge, men jeg tænker, vestjysk som jeg er, at der garanteret stikker noget under!), men som slet ikke er de penge værd, når man skal bruge mange kræfter på at udskifte 70’er interiøret. Sådan går det frem og tilbage, op og ned i priserne :)

 • Hanne 2

  Uhh…ja, der kan gå mange timer med at drømme, søge og planlægge ens næste hus. Det er S spændende!:d

  Nogle skriver (som du sikkert ved?) blog om det. ;-)
  Her er en : http://www.dreamhousecammy.blogspot.com

  Og her er en som “dream came true!” :)) :
  http://www.deardaisycottage.typepad.com

 • flinkonella

  Hold da op, Villa Rosa er bare rigtig fint, kunne sagtens leve med en gård frem for en have,potter siger jeg bare, men kan ikke leve med Holstebro fremfor København

 • Anita

  Hanne – jeg har det eneste problem, når jeg bladrer hos mæglerne og drømmer af livets lyst, at det så let tager overhånd for mig og jeg falder hårdt for noget jeg ser, men som jeg ikke kan få… og så ender det med at jeg lukker siden ned og rider videre på fantasiens bølge ;)

  Flinkonella – jeg kan slet ikke undvære en plæne, bede og krukker og skulle jeg nu have haft fingrene i Villa Rose, så ville samtlige brosten blive gravet op prompte og en ny have blive anlagt… men det ændrer seføli intet ved de eventuelle nysgerrige naboers blikke :D

 • Anette

  Vi kigger også på hus og jeg har fundet mit drømmehus – op til flere gange :-)

  Men som Frederikke skriver, så er det dyrt at købe hus på Sjælland. Vores planer lige nu er at omrokere lidt i lejligheden og på den måde få lidt mere plads :-)

 • Anita

  Anette – det hjælper også lidt at omrokere her i lejligheden. Bare det, at få smidt nogle gamle ting ud og erstatte dem med noget nyt (enten i form af nyindkøbt, eller i form af “nyt” (i mine øjne) som har tilhørt Chris længe) gør bestemt en kæmpeforskel.

  Jeg elsker det :)

 • line

  jeg kan kun anbefale brosten. Vi har den dejligste gårdhave – plads til alskens blomster i krukker, men ingen græs at slå eller hæk at klippe. Kun lidt blomstervanding og ellers ren afslapning. Me like

 • Anne

  Villa Rosas badekar er alt for kort. :-)

 • Anita

  Anne – det gør ikke noget når man, som jeg, kun er 155 cm. ;)

 • Liselotte

  h ja… drømme gør nu livet ekstra dejligt, så jeg forstår dig til fulde – og drømmen om plads og have forstår jeg sagtens :-)

  Omkring lønforskellene Danmark rundt, så er der for et par år siden lavet en undersøgelse, som viste, at det er mere skrøne end noget andet. Forskellen er kun få hundrede kroner om måneden og slet ikke noget, som kan opveje prisforskellene på bl.a. boliger. Du er heldig, at bo i Holstebro, med priser, som er til at betale :-)

 • Alice M

  Den med lønningerne hopper jeg nu heller ikke på. Ja, der er flere akademiker stillinger i København end Holstebro, men den almindelige løn er da nærmest den samme. Jeg husker også en undersøgelse ala den Liselotte nævner.

  JEg er i øvrigt ret forelsket i hende Villa Rose og kunne sagtens leve med naboer og sten. Så mangler man bare jobbet.

 • Irene

  Måske leveomkostningerne er generelt højere yde på landet grundet manglende konkurrence og lange distancer til indkøbemuligheder, eller har jeg lige brygget endnu en skrøne?

 • Anita

  Måske er vi bare heldige herude vestpå :)

  Var der ikke også noget med, at vi tjener lidt flere sorte penge end resten af landet eller… er det også en skrøne? ;)

 • Liselotte

  Du har sikkert ret, Irene, men Bilka ligger i Anitas baghave og Holstebro er næppe “landet” ;-)

 • Anita

  Liselotte – i disse dage føles det sådan, for vi har gyllelugten overalt herude. Vi ligger et stenkast fra Bilka, men tilsyneladende også ét fra de hårdtarbejdende landmænd ;)

 • Liselotte

  Det er det samme her. Vi bor også lige ved markerne og lugten af gylle sniger sig indenfor stakittet, men det gør ingenting – det signalerer forår :-)

 • Deborah’s » Blog-arkiv » Boligdrømme/luftkasteller m.m.

  […] Dette her hus så jeg avisen for snart noget siden. Og tænkte straks på Anita, og hendes boligdrømme. De tider, hvor jeg kunnne give min far flere mindre hjertestop og dårlige nerver, bare ved at nævne boligsektionen i avisen er Gudskelov forbi, og tro mig, vi har set “luftkasteller” i meget værre forfatning end det her sikkert er. Det må det nødvendigvis være, for der er dælme noget forskel i priserne da – det her er en “drøm” på 6 værelser og 178 og en grund på 864 kvm, og set udefra er det tydeligt, at det trænger til rigtig meget TLC, før det bliver drømmehuset. Hvis du har mod på en lyserød drøm, og “lidt” renovering, og på at bo med Dyrehavsbakken og Dyrehaven som nærmeste nabo, er prisen 7,5 mill. – Men bortset fra det, kunne jeg nu stadig godt se Anita der -og så ville vi være næsten naboer, og det ville være ok Det er til salg hos Realmægleren, og de har sådan en åndssvag hjemmeside, hvor man ikke kan linke til huset direkte. Men søger du på postnummer 2930, kommer er kun det. Drømme har man da lov til, selvom jeg ikke drømmer om det mere på den måde, så har man jo stadig øjne Og jeg kan se mulighederne, og pengene fosse ud af kassen […]