Moccapigen.dk header image 2

Domine et sanctus

tirsdag d. 19. december 2006 kl. 20:13 · · 14 kommentarer

Det er sket, at denne sætning har strejfet mig og hvor jeg virkelig har ment det af et oprigtigt godtroende hjerte.

Til døden os skiller

Sidenhen har det så desværre også vist sig, at det alligevel ikke blev domine et sanctus. Ihvertfald ikke lige på den måde jeg havde tænkt mig og ganske vist bliver jeg da også trist og sørgmodig, når realiteten går op for mig, men hver gang sker der heldigvis også det forunderlige før eller siden – jeg husker mig selv på, at det ikke nødvendigvis behøver at være sådan.

Det behøver jo ikke at være slut på alle måder, bare fordi det er slut på én bestemt måde, for der findes jo mere bagefter. Der findes venskabet og dette kan, hvis man vil, ende med et:

Domine et sanctus

Jeg vil godt…

14 kommentarer ↓

 • Lotte

  Domine et sanctus betyder egentlig Herre(n) er hellig Spiritus sanctus bet. helligånd. Det er mig en gåde, hvordan det er blevet til til døden os skiller. Men måske nogen har et bud?

  L :-)

 • Anita

  Det kan da også undre mig, men jeg har altid tænkt det som sådan – Til døden os Skiller :)

 • Lotte

  Ja det er jo netop det, og hvis man googler det, så tænker Google på samme måde. Det er naturligvis på grund af filmen med Kim Larsen. Der i øvrigt er vildt god…
  Men som sagt…
  Glædelig jul..

  L :-)

 • Anita

  Det er den nemlig. Vildt god! Og så rigtig Glædelig Jul til dig også, Lotte :)

 • Fr. Møller

  Ja, det er da den film. Som jeg i øvrigt synes er tåkrummende dårlig – den larmer i baggrunden lige nu. Det er da lidt sørgeligt, at fordi to små knajte i en film har fået noget galt i halsen, går det hen og bliver “almenviden” blandt voksne, der burde vide bedre…

 • Anita

  Sådan er det, men nu da Lotte så venligt kunne fortælle “os” noget andet, så blev “vi” jo det klogere ;)

 • Fr. Møller

  Jojo… Men da jeg havde læst dit indlæg, var der noget, der skurrede i ørerne. Så var det lidt sjovt, at filmen, hvor de snakker mere opstyltet end i de smalede produktioner af M. Korch, lige skulle blive sendt i aften. Jeg kan godt lide musikken – men mand da for en lortefilm!

 • Anita

  Jeg ser den ikke. Jeg er jo stor Larsen-fan, så selvfølgelig har jeg jo filmen på DVD… og det minder mig om, at jeg jo også har Gasolin på DVD, så mon ikke jeg lige skulle nappe et par numre som baggrundsmusik derfra ;)

 • Anne

  Jeg har ikke noget godt bud, men jeg vil bare sige: Det er jeg ked af at høre, Anita – selvom du lyder nok så kæk og optimistisk, må det alligevel være trist for dig. Gode tanker til dig.

 • Anita

  Tak Anne. Jeg vælger at se det sådan, at jeg heldigvis har et venskab. Trods alt :)

 • signe

  som den kvinde jeg nu engang er, vil jeg mene med mit gode ord, at domine et sanctus betyder fisk uden boller er NADA. sådan er livet. Jeg vil derfor påpege den enorme fejl fra danmarks unge om hvad dette udenlandske udtryks betydning er.
  Altså – luk anni hvis du er dum.

  kh. pia ks elsker #1

 • Anita

  Jeg tror ikke vi skal komme ind på, hvem der er dum her og så kan vi i samme ombæring være glade for, at vi dermed ikke behøver “at lukke”.

  God dag til dig ;)

 • Chili

  Kim Larsens “Papirsklip” har af en eller anden grund kørt i hoved på mig hele dagen, så måtte lige slå teksten op på Google & igen, igen undres over, hvad Domine et Sanctus betød.
  Din side var den første der dukkede op…
  Om det er korrekt, det betyder “til døden os skiller”? Tja, uanset, er tanken smuk.

  Held og lykke med dit venskab og dit liv, selvom livet sjældent bliver, som vi gerne vil have det.

  Rigtig god dag.

 • Anita

  Chili – da jeg skrev indlægget sidste år, var det en kæreste jeg vinkede farvel til – men kun som kæreste. Nu er vi rigtig gode venner ;)

  Hav en rigtig god aften.