Moccapigen.dk header image 2

Kærlighed, fantasi og lidt opskrift

mandag d. 13. september 2004 kl. 12:20 · ·

Engang nød jeg at lave mad og elskede at fremtrylle de lækreste retter med forskelligt kød, krydderier og tilbehør. Desserter blev også produceret med kærlig hånd og følelse og jeg nød at se glæden i ansigterne, når fadene kom på bordet og sanserne blev topstimuleret. Jeg kunne bruge mange timer i køkkenet med udsigt til æbletræerne, køkkenhaven og de blomstrende bede. Om vinteren var det hele dækket af det smukkeste hvide snedrys og jeg kunne under min madlavning følge med i de små dyr, som søgte læ helt henne under køkkenvinduet. rene gik og min interesse for madlavning dalede kraftigt. Jeg havde ikke længere lyst til at bruge alt for lang tid i køkkenet og på den konto være afskåret fra det sociale fællesskab som summede i de andre rum. Det skulle være nemt og hurtigt og maden blev vel slugt ligeså hurtigt, som den var lavet. Jeg mistede virkelig interessen.

Idag begynder jeg at se anderledes på det. Jeg har lyst til at lave mad igen og det er vel at mærke den lækre mad der kræver tanke, tid og masser af gode råvarer. Jeg har lyst til at forkæle mine elskede nære. Vække deres smagsløg og sende mundvigene opad. Stadig har jeg ikke lyst til at være afskåret fra det sociale fællesskab og da køkkengemakkerne ikke er store her i dukkehuset må mine kære så komme til mig, som jeg engang imellem stikker hovedet ind og suger deres aktiviteter til mig. Vi kunne sagtens, hvis pladsen var større, lave maden i fællesskab og jeg glæder mig usigeligt til den dag det lader sig gøre.
Ophavsmanden til min spirende skabertrang laver selv den mest vidunderlige mad – så englene synger. Når han står i sit køkken og kokkererer mærkes hans nydelse på lang afstand. Jeg ser ham behandle råvarerne med en nænsom, men hurtig hånd og kærligheden til hele processen florerer og stemningen er mærkbar supergod. Han har et stort overskud og tid til lige at nusse og kysse, for derefter at vende tilbage til sine kødgryder. Han kan lære mig meget og han inspirerer optimalt, så også på dette område ser jeg frem til at bo under samme tag som ham… min kæreste.

Har du noget på hjerte? ↓